ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ Residencies

Οι σημερινοί ταξιδιώτες έχουν ξεπεράσει την τυποποιημένη άνεση και ευκολία των παραδοσιακών τουριστικών καταλυμάτων και ψάχνουν για μια αληθινή και αυθεντική εμπειρία. Οι άνθρωποι δεν αναζητούν πλέον πολυτέλεια με τον παραδοσιακό ορισμό. Η λέξη πολυτέλεια χρησιμοποιείται κατα κόρον και έχει αποκτήσει πλέον φθηνό ηθικό περιεχόμενο.

Οι ταξιδιώτες του σήμερα αναζητούν απο τους προορισμούς τους την αλήθεια και τις συνθήκες εκείνες που θα τους ξεκουράσουν από την καθημερινότητα τους κάνοντας τους να αισθάνονται απλά ο εαυτός τους. Η φιλοσοφία μας ειναι να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά ζώντας μέσα σε μια χαλαρή, αυθεντική ατμόσφαιρα. Οι ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ ειναι σχεδιασμένες με προσανατολισμό στην ηρεμία του επισκέπτη και στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το κυκλαδίτικο περιβάλλον.

read more »

Πεταλίδες

Πεταλίδα (λέγεται και πατελίδα) είναι η κοινή ονομασία γαστερόποδων μαλακίων που ανήκουν στην οικογένεια των Πατελλιδών. Το γνωστότερο είδος είναι το εδώδιμο Patella cerulea, που ζει και στις ελληνικές ακτές. Το όστρακό της έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξώτερη επιφάνειά του. Στην περιφέρειά του έχει δόντια και στο εσωτερικό του έχει γαλάζιους ιριδισμούς.

Οι πεταλίδες προσκολλώνται στους βράχους, όπως τα μύδια και τα στρείδια, και για να προστατεύονται από την ξηρασία στη διάρκεια της αμπώτιδας προσαρμόζουν καλά το όστρακό τους στα βράχια, σκάβοντας ένα μικρό κοίλωμα. Όταν γίνεται πλημμυρίδα, μετακινούνται έρποντας και μετά επιστρέφουν στη θέση τους. Με απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, απαγορεύεται η εμπορία των ζώντων δολωμάτων πεταλίδας, εφόσον το μήκος τους ανέρχεται μέχρι το ανώτατο όριο των 3 εκατοστών.